Blog - BENG-norm isolatie uitgelicht - Tuinbeurs Nederland 

BENG-norm isolatie uitgelicht

14 Juni 2023

Waar staat de BENG-norm voor?

BENG staat voor ''Bijna energie neutraal gebouw''. Tot 2020 werd de energieprestatie van een gebouw uitgedrukt in de EPC waarde (energie prestatie coëfficiënt). De EPC waarde is maar liefst 25 jaar lang gebruikt als hét meetinstrument voor de energieprestatie van gebouwen. Vanaf 2021 is dit vervangen door een nieuwe norm: BENG. Vanaf 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Nederland \\Bijna Energie Neutraal'' zijn. Dit is een regel die is vastgesteld in de Europese richtlijn EPBD en in het Nederlandse energie akkoord. De overheid wil hiermee de CO2 uitstoot van nieuwe gebouwen zoveel mogelijk verminderen. Binnen het bouwbesluit is de BENG-norm een verplichte eis geworden. BENG indicatoren zijn: de energiebehoefte terugbrengen, fossiel energiegebruik beperken, hernieuwbare energie benutten. 

 

Zo maken wij onze buitenverblijven en houten woningen BENG-proof

Binnen Tuinbeurs Nederland geloven we dat duurzaam bouwen de toekomst heeft. Daarom hebben we specialisten aangetrokken binnen onze organisatie en zijn we de afgelopen jaren druk bezig geweest met het ontwikkelen van het verduurzamen van onze buitenverblijven en houten woningen. Ons complete assortiment is hiermee eenvoudig op te waarderen naar ''woon'' kwaliteit. Indien er voor isolatie volgende de BENG-norm wordt gekozen, dan wordt er in de wanden regelwerk toegepast van 18cm en zijn de wanden maar liefst 25cm dik bij gebruik van Isover isolatie. De volle constructie wordt omgezet naar constructie op wand, de vloer en het dak worden geïsoleerd. Daarnaast wordt er voor de vloer een modulair systeem toegepast inclusief vloerverwarming en warmtepomp. Er wordt, bij voorkeur, damp-open gebouwd met ecologische materialen (geen folies en pir/pur isolatie). Dat betekend dat ook alle gebruikte materialen 100% circulair en CO2 neutraal zijn. 

 

Waarom kiezen voor isolatie volgens de BENG-norm?

Dit alles levert u als buitenverblijf of woning bezitter en genieter extra voordeel op, zoals een lage energierekening door nul op de meter en het comfort van verkoeling in de zomer. 

 

Nieuw in ons assortiment: Solarwood
26 Juni 2023
Lees artikel
Tuinkamer van Rob Verlinden
26 Juni 2023
Lees artikel
BENG-norm isolatie uitgelicht
14 Juni 2023
Lees artikel