Blokhut van deze tijd - Tuinbeurs Nederland 

Blokhut van deze tijd

7 Juni 2022

Bent u op zoek naar een blokhut of overkapping om opbergruimte of een juist een gezellige zitplaats te creëren? Dan bent u bij Tuinbeurs Nederland aan het goede adres. Bent u van plan een Iedere blokhut, overkapping of tuinhuis is volledig naar uw wensen aan te passen. Droomt u van een tuin mét een mooie blokhut of overkapping in moderne stijl? Lees dan snel verder!

Strakke vormen en lijnen
Een moderne blokhut of overkapping kenmerkt zich door strakke vormen en lijnen. Gaat u voor een moderne look in uw tuin en wenst u daarom een moderne blokhut te kopen? Kies dan voor een blokhut met plat dak of een blokhut met lessenaarsdak. Ook de keuze voor ramen en deuren is bepalend voor de uitstraling van de blokhut. Een deur voorzien van veel glas oogt strak en zorgt, net als hoge smalle ramen, voor veel lichtinval. Een moderne blokhut leent zich prima voor het opbergen van spullen en is ook te gebruiken als buitenverblijf. Wenst u optimaal te genieten van uw tuin én toch altijd droog zitten? Dan is een moderne blokhut met overkapping of een blokhut met veranda in moderne stijl wellicht iets voor u!

Kleurgebruik
Kiest u ervoor om uw blokhut te voorzien van een kleur? Behandel de blokhut dan met beits, deze is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Met beits zorgt u voor de finishing touch. Basiskleuren zoals zwart, wit en grijs in combinatie met hout zijn perfect voor het creëren van een moderne uitstraling. Het oogt neutraal en rustig. U kunt ook twee kleuren combineren, bijvoorbeeld antraciet met wit. Ga voor donkere wanden en witte details, zoals de deur, het kozijn en de gordingen. Gekleurde beits draagt bij aan het onderhoud én aan de levensduur van iedere blokhut. Door de kleur blijft het hout beschermt tegen UV straling.

U kunt ook voor dompel-impregnatie kiezen. Bij deze behandeling worden de planken, los van elkaar, in een dompelbad gedaan zodat ze zich volzuigen met impregnant. Dit zorgt niet voor een dekkende kleur, zoals bij sommige beitsen, maar voor een zogeheten 'wash-effect'. Zie onze kleuren hieronder. 

Meer inspiratie?
Heeft u na het lezen van dit artikel zin gekregen om ook met uw tuin aan de slag te gaan? Wilt u meer inspiratie opdoen op het gebied van  moderne blokhutten, tuinhuizen en overkappingen? Bekijk dan snel onze Pinterest-pagina of blader door onze brochures voor meer ideeën. Hier vraag u eenvoudig onze brochures aan! U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze grote, overdekte showroom in Emmen. Bespreek uw wensen met één van onze vakkundige adviseurs en wie weet wordt uw tuindroom binnenkort werkelijkheid!

Tuinbeurs Swing & Win
23 September 2022
Lees artikel
Ontdek Moduhout!
13 Juli 2022
Lees artikel
Dé Tuinbeurs Golfchallenge in Exloo
7 Juni 2022
Lees artikel