Advies nodig? Bel 0591-677665
Ma t/m Vr: 08:00-17:00, Zat: 9:00-16:30, Zon: 13:30-16:00

Winkelwagen
0 producten

Het blokhutten bouwpakket
Het product dat u gekocht heeft wordt als casco bouwpakket geleverd, uiteraard uitgevoerd in hout.
Onder casco wordt verstaan dat na de montage van de blokhut er een wind- en waterdichte blokhut is opgeleverd.
Afwerkingen als zijnde schilderwerk, stucwerk en  isolatie vallen hier niet onder.


Hout is een natuurproduct
Hout is een natuurproduct en werkt altijd. Doordat het een natuurproduct is kan er niet worden uitgesloten dat er kleine scheuren, gaten, oneffenheden of verschillen in het patroon van het hout zijn te vinden. In onze Nederlandse fabriek wordt beoordeeld of alle geleverde materialen bruikbaar zijn en geen gevaar op leveren bij normaal gebruik. Zodoende zorgen kleine imperfecties, als bovengenoemde, niet voor vermindering van de kwaliteit van uw product.


Werking van hout
Neem niet zelf de beslissing om extra schroeven te gebruiken en/of andere bevestigingsmethoden toe te passen om voor een, in uw ogen, extra sterke verbinding te zorgen. Hout heeft, onder invloed van temperatuur en vocht, de neiging om te werken. Dat wil zeggen dat het kan gaan krimpen en uitzetten binnen verschillende weersomstandigheden. Met droogte zal het hout krimpen en met vochtige omstandigheden zal het hout gaan uitzetten. De verbindingen die zijn gekozen voor uw product zijn zorgvuldig gekozen om de werking van het hout zodanig zijn gang te laten gaan dat er geen nadelige gevolgen uit voort zullen komen. Het niet volgen van de handleiding kan nadelige gevolgen hebben voor het uiteindelijke resultaat. Denk hierbij aan het scheuren en kromtrekken van hout en aan extreme werkingen van de blokhut. Ook zal dan de garantie komen te vervallen.

Krom hout
Het hout ondergaat een droogproces van  ± 16 t/m 18%. Het hout kan hierdoor krom, gebogen of getordeerd raken. Het kan zijn dat een balk op een lengte van enkele meters, enkele centimeters krom trekt. Dit kan ook na het selectieproces van de fabriek gebeuren. Dit is geen kwaliteitsprobleem, maar een producteigenschap. Mocht dit problemen tijdens de montage opleveren, gebruik dan onderstaande tip die garanderen dat u de montage (zelf) zonder problemen kunt voortzetten. TIP: Zet een lijmtang op het hout en sla de profielplank met een hamer in de verbinding. Op deze manier trekt de plank weer recht.


GARANTIEVOORWAARDEN
Binnen DWF vinden wij de kwaliteit van onze producten het belangrijkste. Wij werken uitsluitend met duurzame materialen, die zorgvuldig zijn uitgekozen.
In onderstaande gevallen kan de consument geen beroep doen op de garantie van DWF Productie B.V.:

Montage;
-          Wanneer de blokhut niet vakkundig is gemonteerd door uzelf of door derden;
-          Wanneer de blokhut niet volgens de montagehandleiding is gemonteerd;
-          Het bevestigen en/ of verkleven van de profieldelen, hoekpalen of ramen en deuren met gebruik van spijkers, schroeven, kit of verf. Hierdoor hebben de profieldelen geen werkruimte meer en kunnen kieren ontstaan tussen de profieldelen;
Ondergrond en fundering;
-          Wanneer de ondergrond van uw blokhut niet (meer) waterpas is;
-          Verzakking van de blokhut, dit wordt veroorzaakt door een onjuiste ondergrond van de blokhut;
Krachten van de natuur;
-          Defecten veroorzaakt door natuurkrachten;
-          Stormschade of ander natuurgeweld, zoals bliksem, stortregens of windhozen;
-          Schade aan onderdelen van de blokhut veroorzaakt door mens of dier;
Hout;
-          Blokhutten die na plaatsing, niet of onvoldoende behandeld zijn met een vochtregulerende verflaag, beits of geschikt impregneermiddel vervalt iedere garantie. 
           Hout is en blijft een natuurproduct en dient zeer goed behandeld en onderhouden te worden;
-          Hout is een natuurlijk product en is onderhevig aan weersinvloeden. Dit betekent dat het hout kan krimpen, uitzetten en scheuren. Voornamelijk schommelingen in luchtvochtigheid zijn hier debet aan. 
           Deze natuurlijke verschijnselen kunnen nooit ten grondslag liggen aan reclamaties;
-          Noesten die loslaten en uit het hout vallen;
-          Noesten die vergroeid zijn met het hout;
-          Noesten die uit de randen van de planken vallen doch bedekt zijn in de opgebouwde constructie;
-          Verkleuringen van hout, de blokhut dient echter altijd voorzien te zijn van een gekleurde beits;
-          Korte scheuren aan de kopse kant;
-          Krimpscheuren;
-          Harsplekken;
-          Vervormingen en krommingen van het hout;
Deuren;
-          Onze deuren zijn voorzien van echt glas en degelijk hang- en sluitwerk. Een deur is echter een bewegend deel, dat fysiek gezien meer slijtage gevoelig is dan vaste delen van de blokhut. Daarom geven wij geen garantie op het glas en draaiende delen. 
           Daarna kan er alleen sprake van garantie zijn als het aantoonbaar is dat het een constructiefout betreft. Gevolgen van verkeerd gebruik van de deur vallen niet onder de garantie;
-          Glasbreuk en draaiende delen zijn altijd uitgesloten van garantie;
-          Klemmende deuren. Het klemmen van de deur valt onder eigen onderhoud. U kunt de deur bijstellen met het in- en uitdraaien van de paumelles.
Dakbedekking;
-          Wij adviseren, om op de door ons geleverde blokhutten, te kiezen voor een EPDM dakbedekking. Op EPDM wordt door de specificatie van de fabrikant 10 jaar fabrieksgarantie gegeven. Deze fabrieksgarantie van 10 jaar geldt dus uitsluitend voor EPDM dakbedekking, 
           mits deze op de juiste manier bevestigd is. De gegeven garantie is alleen van toepassing bij normaal gebruik, overeenkomstig de aard van de blokhut. Daken die veelvuldig betreden worden, verliezen elke vorm van garantie;
-          Water op plat dak met EPDM dakbedekking. Op een plat dak kan water komen te staan. Bij een blokhut met plat dak wordt EPDM folie geleverd inclusief lijm, regenpijp en een dak doorvoer. Middels de dak doorvoer zal het water afgevoerd worden. Men kan dit op een regenton
           of bestaande riolering aansluiten. Gezien de constructie van onze blokhutten is een waterstand van 1 t/m 5 cm op het dak goed. Water op het platte dak verlengt zelfs de levensduur van het EPDM. Als er water op het dak staat, zal het EPDM aanzienlijk minder
           aangetast worden door de Uv-straling;
-          Op traditioneel dakleer, bitumen golfplaten, dakshingles en dakpannen wordt geen garantie gegeven.


Voor u begint met de opbouw

1.      Controleer de inhoud van het pakket
Het is belangrijk dat u, voor u begint met de montage, eerst de inhoud van het pakket controleert aan de hand van de meegeleverde materialenstaat en montagelijst.  Is het pakket volgens u niet compleet, neemt u dan contact met ons op.

2.      Voorbehandeling profieldelen
Voor u begint met de montage van de blokhut, dient u eerst de profieldelen van de blokhut te behandelen met beits. Dit biedt bescherming van het hout tegen weersinvloeden, schimmel en houtrot. Mocht u, bij aanschaf van uw blokhut, ervoor hebben gekozen om de voorbehandeling, namens dompel-impregneer, door ons te laten uitvoeren, dan kunt u gelijk starten met de montage van uw blokhut. Dan is de blokhut namelijk al door ons voor behandeld. Let wel op dat u na de montage, uw blokhut dan afwerkt met een gekleurde beits. TIP: Mocht u de behandelde plank rechtop laten drogen, let er dan op dat de beits zich dan niet ophoopt onderaan in de groef van de profielplank.

3.      Ondergrond en fundering
Zorg voor de start van de montage voor een vlakke, egale ondergrond die in alle richtingen waterpas is. Een helling van slechts millimeters kan uw montage bemoeilijken en zelfs centimeters verplaatsing van, bijvoorbeeld het dak, veroorzaken. Goede ondergronden zijn: betonband fundering, beton stiep 60cm, of een stenen vloer op minimaal 20cm geel zandbed.