Wat is een blokhut? Lees het hier! - Tuinbeurs Nederland

Wat is een blokhut?

20 Januari 2023

Wat is nou precies een blokhut en waarvoor kunt u het gebruiken? Een blokhut heeft voor iedereen een andere betekenis of een ander gebruiksdoel. U zoekt op het internet wat een blokhut is en u vindt van allerlei verschillende antwoorden over allerlei soorten blokhutten. Een blokhut kan uw tuin een stuk opfleuren of u meer bergruimte bieden. Op www.tuinbeursnederland.nl staan heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Wij leggen u precies uit wat nou precies een blokhut is, hoe u een blokhut herkent en waarvoor u het kunt gebruiken!

De constructie van een blokhut
Een blokhut is tegenwoordig helemaal hip, dit komt omdat een blokhut in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren te verkrijgen is. Bij elke tuin past een blokhut! De techniek die gebruikt wordt bij een blokhut is de houtstapelbouw techniek. Hierbij worden de planken allemaal op maat gemaakt met inkepingen die u vervolgens allemaal in elkaar schuift. Dit zorgt voor stevigheid. Heeft u zelf twee linkerhanden en wilt u een blokhut? Dan kunt ervoor kiezen om hem te laten plaatsen. Tuinbeurs Nederland beschikt over een gespecialiseerd montageteam die elke week super mooie projecten opleveren! Zo bent u er zeker van dat de blokhut goed, strak en stevig komt te staan en heeft u garantie

   

 

Soorten daken op een blokhut
Blokhutten zijn met verschillende daken te verkrijgen. Zo is er een lessenaars dak, plat dak, kapschuur dak en zadeldak. Deze daken hebben allemaal een andere look maar wél allemaal dezelfde houtstapelbouw constructie. Zo lijken een plat dak en een lessenaars dak op elkaar. Maar er zit toch echt verschil in. Een lessenaars dak is een dak soort dat afloopt, het dak loopt vanaf de voorkant 10 centimeter af naar de achterkant. Zo is dus de voorkant wat hoger. Deze heeft ook een kleine overstek van maar 10 centimeter aan de zijkanten en aan de voorkant. Een plat dak is echt helemaal plat. Dit dak is in alle hoeken gelijk. Een plat dak heeft ook een grote overstek aan de zijkanten en aan de voorkant. Dit geeft een mooie moderne en luxe uitstraling aan uw tuin.

Tussen een zadel dak en kapschuur dak zit wel degelijk verschil. Een zadeldak is een puntdak die aan beide zeiden gelijk afloopt. Een kapschuur dak heeft een hogere nokhoogte en loopt aan de achterkant meer af dan aan de voorkant. Deze verschillen zijn ook duidelijk te zien op de foto's. Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op Tuinbeurs Nederland voor alle verschillen!

Zie hieronder de 4 verschillende type daken.

 

Waarvoor kunt u blokhut allemaal gebruiken
Een blokhut kan voor heel veel verschillende dingen worden gebruikt. Het is maar net aan uzelf waarvoor u een blokhut nodig heeft! Aangezien ze in allerlei verschillende soorten en maten te verkrijgen zijn, hebben wij veel variaties. Een blokhut wordt veel gebruikt als berging, fietsenhok, onderdak voor tuingereedschap maar voor de gezelligheidsmens kan het ook gebruikt worden als kroegje/café. Een blokhut wordt ook vaak gecombineerd met een overkapping er aan vast. Hier kunt u bijvoorbeeld uw fietsen, containers, barbecues neerzetten maar u kunt er ook een mooie loungehoek van maken om lekker in te borrelen of genieten van de zon!

Let op! Het is voor alle blokhutten, zwart, grijs of welke kleur dan ook belangrijk dat u hem goed onderhoud. Denk hierbij aan het juist behandelen van de blokhut. U ontvangt hiervoor van ons tips zodat u nog langer kunt genieten van uw blokhut.

Heeft u net niet genoeg ruimte voor uw spullen? Kunnen uw fietsen niet vertrouwd en droog binnen staan? Of heeft u nog geen gezellige toevoeging in uw tuin? Neem dan een kijkje op onze website www.tuinbeursnederland.nl voor alle mogelijkheden of neem contact met ons op via [email protected] of bel ons op 0591 677 665. Ook bent u altijd van harte welkom in onze showroom waar veel variërende modellen opgesteld staan! Wilt u er zeker van zijn dat er een adviseur voor u klaar staat om samen te brainstormen? Plan dan een afspraak in

Om u nog beter van advies te kunnen voorzien zijn onze deskundige adviseurs ook regelmatig op locatiebezoek in de regio, dit betekend dat u zonder afspraak soms even moet wachten voor u verder geholpen kunt worden. 

Wat is nou het verschil tussen blokhutten (houtstapelbouw) en houtbouw buitenverblijven?
2 Mei 2024
Lees artikel
Goed Hart Keurmerk
2 Mei 2024
Lees artikel
Dé tuintrends van 2024: Integratie van binnen en buiten
25 April 2024
Lees artikel