Blokhutten en houtbouw het verschil - Tuinbeurs Nederland

Wat is nou het verschil tussen blokhutten (houtstapelbouw) en houtbouw buitenverblijven?

2 Mei 2024

Bij het plannen van een buitenverblijf, tuinkantoor of extra opslagruimte zijn er verschillende bouwstijlen om uit te kiezen. Twee veelvoorkomende opties zijn blokhutten (houtstapelbouw) en houtbouw buitenverblijven. Hoewel ze beide van hout zijn gemaakt, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee bouwmethoden die je moet overwegen voordat je een beslissing neemt.

Traditionele houtstapelbouw; Blokhutten
Blokhutten worden vaak geassocieerd met traditionele houtstapelbouw. Ze worden geconstrueerd door het stapelen van massieve houten balken horizontaal op elkaar, waarbij elke rij in de vorige rij wordt vergrendeld met behulp van een inkeping of groef.

Een van de kenmerken van blokhutten is hun rustieke uitstraling en natuurlijke charme. Ze passen goed in natuurlijke omgevingen, zoals tuinen en bosrijke gebieden, en kunnen worden gebruikt als gezellige tuinhuisjes. Bij Tuinbeurs Nederland kunnen wij houtstapelbouw blokhutten en overkappingen op maat voor u maken en ontwerpen zoals u wenst. Wij hebben een eigen blokhutten fabriek (DWF) en bieden dit zonder meerprijs.

Houtbouw; maatwerk en flexibiliteit
Houtbouw buitenverblijven zijn vaak gebaseerd op een frameconstructie, waarbij houten balken en planken worden gebruikt om een stevig skelet te vormen. Dit skelet kan vervolgens worden bekleed met verschillende materialen, zoals houten panelen.

Een van de voordelen van houtbouw buitenverblijven is de flexibiliteit in ontwerp en maatwerk. Omdat ze op een frame zijn gebaseerd, kunnen ze gemakkelijker worden aangepast aan specifieke behoeften en voorkeuren. Of je nu een eenvoudig tuinkantoor wilt of een luxe poolhouse, houtbouw buitenverblijven bieden veel mogelijkheden voor personalisatie.

Ongeacht je keuze, beide opties bieden een prachtige toevoeging aan je buitenruimte en kunnen jarenlang plezier en functionaliteit bieden. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en de voor- en nadelen van elk type constructie af te wegen voordat je een definitieve beslissing neemt. Met de juiste keuze kun je genieten van een prachtig en functioneel buitenverblijf dat perfect past bij jouw behoeften en levensstijl.

Brandhout verkrijgbaar bij Tuinbeurs Nederland!
15 Mei 2024
Lees artikel
Wat is nou het verschil tussen blokhutten (houtstapelbouw) en houtbouw buitenverblijven?
2 Mei 2024
Lees artikel
Goed Hart Keurmerk
2 Mei 2024
Lees artikel