Blog - Coolwood hét bedrijf achter Tuinbeurs - Tuinbeurs Nederland

Coolwood hét bedrijf achter Tuinbeurs

7 Juni 2022

Recht tegenover de nieuwe showroom van Tuinbeurs Nederland aan de Phileas Foggstraat in Emmen staat het pand van CoolWood. Dit productiebedrijf valt onder de Tuinbeurs groep en produceert en ontwerpt blokhutten, prefab houtbouw, schuttingen, lamellen en steellook ramen. Uniek hierin is dat de gehele productie van begin tot eind in Nederland plaatsvindt.

,,De klant of opdrachtgever kan het product volledig naar wens zelf samenstellen, omdat wij een order-gestuurd productieproces hebben. Daarmee onderscheiden wij ons in deze branche”, vertelt Kuhl van Tuinbeurs Nederland.

Volwaardige productiefabriek
De basis voor CoolWood werd gelegd in 2001 toen in een loods achter Tuinbeurs Nederland een kleine werkplaats met drie medewerkers startte. Hier werden de eerste prefab tuinhuizen gemaakt. Anno 2021 is het bedrijf uitgegroeid tot een volwaardige productiefabriek, waar momenteel ruim zeventig arbeidsplaatsen worden ingevuld. Kuhl vertelt: ,,CoolWood levert vanzelfsprekend aan Tuinbeurs Nederland. Door de toenemende vraag naar blokhutten en houtbouw zijn wij de afgelopen jaren doorgegroeid en leveren we nu ook aan diverse zakelijke klanten, zoals webshops, tuincentra en houthandelaren. Maar denk ook aan hoveniers, vakantieparken en woonbouwverenigingen.” Daarmee is de Emmer onderneming een toonaangevende speler op de markt van tuinhuizen en prefab houtbouw in de Benelux.


Alles in eigen huis
Alle producten worden in de eigen productiefabriek in Emmen gemaakt. Kuhl: ,,We beschikken sinds enige tijd zelfs over eigen schaafmachines en een boomzaagmachine. Hierdoor zijn wij niet afhankelijk van derden en kunnen wij onze kwaliteit en levertijden waarborgen. In de verhitte markt van nu waar hout erg schaars en duur is, komt dit heel goed van pas. Het gehele proces vindt dus in eigen huis plaats en dat is heel bijzonder.”


Moduhout
De Tuinbeurs groep heeft onlangs het nieuwe concept Moduhout gelanceerd. Dit staat het voor sneller, duurzamer en slimmer bouwen van luxe tuinhuizen en veranda’s. Kuhl: ,,De producten zijn volledig naar wens samen te stellen en worden geleverd in prefab elementen als eenvoudig, compleet en op maat gemaakt bouwpakket. De prefab elementen zijn maximaal 120 centimeter breed, zodat ze goed te tillen zijn, eenvoudig op moeilijk bereikbare locaties kunnen komen en goed kunnen worden verpakt voor transport. Dit concept is inmiddels geïntroduceerd bij Tuinbeurs Nederland en een aantal geselecteerde dealers in de Benelux.”


Tuinbeurs Nederland is een echt no-nonsense familiebedrijf. ,,Ons gehele team van de Tuinbeurs groep - ruim 120 medewerkers - is heel divers: zo zijn er mannen en vrouwen met diverse nationaliteiten actief bij ons. We geven mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt volop kansen. Verder staan kwaliteit en innovatie bij ons voorop. Wij zijn altijd op zoek naar hardwerkende mensen en daar investeren we flink in.” Kuhl besluit: ,,Nieuwsgierig geworden naar de producten van productiefabriek CoolWood? Neem dan een kijkje bij Tuinbeurs Nederland.”

Brandhout verkrijgbaar bij Tuinbeurs Nederland!
15 Mei 2024
Lees artikel
Wat is nou het verschil tussen blokhutten (houtstapelbouw) en houtbouw buitenverblijven?
2 Mei 2024
Lees artikel
Goed Hart Keurmerk
2 Mei 2024
Lees artikel