Wat zijn de voordelen van een aluminium veranda? - Tuinbeurs Nederland

Wat zijn de voordelen van een aluminium veranda?

5 Juni 2023

Allereerst heeft een aluminium terrasoverkapping een mooie luxe en vooral strakke uitstraling. Dit past natuurlijk uitstekend bij een moderne uitstraling van een woning en een moderne tuin. Je kunt grote overspanningen maken met slanke profielen. Daarnaast is het gebruik van aluminium ook een duurzame keuze. Op het moment dat aluminium is voorzien van een goede poedercoating zal dit materiaal heel lang mee gaan. Naar een aluminium veranda heb je amper omkijken naar. Een 2-tal keer per jaar reinigen met een sopje volstaat.

Aluminium heeft als grote voordeel dat het licht van gewicht is. je hebt ook voor een grote constructie niet heel veel staanders nodig en het houdt een mooie ruimtelijke uitstraling. Je hebt een maximale lichtinval en leefruimte.

Tot slot, en dat is ook niet onbelangrijk, aluminium is recyclebaar en dus prima voor het milieu. Dit is natuurlijk zeker goed om rekening mee te houden.

Met behulp van aluminium profielen kun je ook een afdak van glas of polycarbonaat maken en kun je mooie (led)-verlichting integreren. Je kunt ook een open constructie maken en hier een zonwering in integreren. Deze zonwering kan op of onder de terrasoverkapping geplaatst worden.

Je kunt zelfs een hor-systeem, ventilatie en verwarming in je overkapping plaatsen en hiermee een zeer comfortabele plek voor jezelf creëren. Een aluminium veranda wordt hiermee een heerlijk verlengstuk van je woning!

Wat is nou het verschil tussen blokhutten (houtstapelbouw) en houtbouw buitenverblijven?
2 Mei 2024
Lees artikel
Goed Hart Keurmerk
2 Mei 2024
Lees artikel
Dé tuintrends van 2024: Integratie van binnen en buiten
25 April 2024
Lees artikel