Blog - Wat is een tuinhuis oftewel tuinkamer? - Tuinbeurs Nederland 

Wat is een tuinhuis oftewel tuinkamer?

9 Februari 2023

Wat is nou precies een tuinhuis en waarvoor kunt u het gebruiken? Veel mensen zien weinig verschillen tussen een tuinhuis en een blokhut. Echter zit hier wel degelijk verschil in. Een tuinhuis kunt u voor net wat meer doeleinden gebruiken dan een blokhut. Een tuinhuis heeft een skelethoutbouw constructie waardoor deze veel extra mogelijkheden heeft. Zo kunt u een tuinhuis volledig isoleren en zo kunt u echt een luxe buitenkamer creëren. Door de sterke constructie van een tuinhuis biedt dit ook de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen.

 

 

Een tuinhuis is een luxere versie van een blokhut. Door de constructie van een tuinhuis bent u instaat deze te isoleren. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld een mooie luxe kroeg creëren of gewoon een relaxte buiten kamer. Een tuinhuis wordt opgebouwd doormiddel van een houtskelet constructie. Deze wordt dan aan de buitenkanten aangekleed met voornamelijk Douglas hout bij Tuinbeurs. Deze zijn ook weer te dompelen in verschillende kleuren. Zo kunt u geheel naar uw wensen een tuinhuis ontwerpen. Tuinbeurs beschikt over een eigen Nederlandse productie fabriek waar alles wordt geproduceerd. Daarom biedt Tuinbeurs ook de mogelijkheid om maatwerk te leveren. Zo kunt u gaan voor een mooi tuinhuis met een wat kleiner formaat om bijvoorbeeld uw fietsen droog te stallen die u niet wilt laten wegroesten of voor of u kunt een wat groter tuinhuis waar u een gezellige kroeg in kunt creëren. Zo is de tuinhuis voor heel veel verschillende dingen bruikbaar!

 

Een tuinhuis oftewel tuinkamer biedt ook de mogelijk voor schuifwanden. Deze houtskeletbouw constructie heeft geen ruimte om te 'werken' zoals we dat noemen bij hout. Hierdoor is er dus ruimte voor bijvoorbeeld glazen schuifwanden. Deze worden tegenwoordig veel gekozen bij een tuinhuis. Deze geeft de ruimte om in de winter lekker warm in je geïsoleerde tuinhuis te zitten met de schuifdeuren gesloten, en in de zomer kunt u de schuifdeuren open zetten en lekker genieten van het zomerse briesje. Schuifwanden zijn daarom alleen toepasselijk bij deze houtbouw constructie.

 

 

 

Blokhutten en tuinhuizen zijn niet meer weg te denken!
4 Maart 2024
Lees artikel
Eerste editie Tuinbeurs winterfair
4 Januari 2024
Lees artikel
Nieuw in ons assortiment: Solarwood
26 Juni 2023
Lees artikel