Wat is het verschil tussen een tuinkamer en een serre? - Tuinbeurs Nederland 

Wat is het verschil tussen een tuinkamer en een serre?

5 Juni 2023

De woorden ‘tuinkamer’ en ‘serre’ worden vaak inwisselbaar gebruikt. Maar toch zijn er tussen beide soorten aanbouwen grote verschillen. Veel mensen die denken aan een serre, zien een tuinkamer voor zich of juist andersom.

Tuinkamers en serres zijn beide in feite luxere varianten van een terrasoverkapping. In tegenstelling tot een overkapping hebben ze namelijk ook (hardglazen) (schuif of vouw) wanden. Daarmee bieden ze meer beschutting tegen wind en regen en kun je door dit extra comfort meer tijd in je tuin doorbrengen.

Tuinkamer
Een tuinkamer is een overkapping die volledig afgesloten is of afgesloten kan worden. Er wordt hiervoor vaak gebruik gemaakt van glazen wanden die volledig open kunnen worden gezet. Hierdoor wordt het een losse kamer in jouw tuin. Deze kamer kan, net als een veranda, overal in de tuin geplaatst worden. Het is mogelijk dit vast te maken aan het huis, maar je kan er ook voor kiezen deze midden in de tuin te plaatsen. Dankzij de voor- en zijwanden ben je beschermd tegen wind en ander onaangenaam weer.

Genieten, zowel op een mooie, warme dag als op een regenachtige dag. Daalt het kwik buiten? Dan kunt u de tuinkamer verwarmen met een heater. Let op een tuinkamer is niet geïsoleerd.

Serre
Een serre is een volledig geïsoleerde en aan het huis. Een serre bestaat -net als een tuinkamer- uit een aluminium constructie met veel glas. Dit doormiddel van een bouwkundige doorbraak van de gevel. Een serre is zeer goed geïsoleerd. 

Een serre is een aanbouw aan het huis op de begane grond. De kamer wordt hierbij vast aan het huis gemaakt en de muur aan het huis wordt doorbroken. Je huis wordt dus een stuk aangebouwd aan de kant van jouw tuin. Door ook daar gebruik te maken van glazen deuren of ramen zorgt een serre voor een open uitstraling. Een serre wordt goed geïsoleerd zodat er geen kou erdoorheen kan komen en jij ook in de winter hiervan kan genieten. Een serre en tuinkamer worden vaak vergeleken, omdat beide geplaats worden in de tuin.

Blokhutten en tuinhuizen zijn niet meer weg te denken!
4 Maart 2024
Lees artikel
Eerste editie Tuinbeurs winterfair
4 Januari 2024
Lees artikel
Nieuw in ons assortiment: Solarwood
26 Juni 2023
Lees artikel