Tuintrends 2023 | Tuinbeurs Nederland - Tuinbeurs Nederland 

Tuintrends van 2023

3 April 2023

Het voorjaarsseizoen van 2023 is weer van start en betekend dat u weer veel rondom de tuin bent. Wilt u graag een droomplekje in de tuin creëren? Laat u dan inspireren en lees dé tuintrends van 2023!

Begin met een solide basis
Heeft u nog geen solide basis in uw tuin? Begin hier dan eerst mee, deze basis wordt de fundering voor de trends van komende jaren! Met de verschillende houtsoorten uit ons assortiment, heeft u alles tot uw beschikking om de mooiste bouwwerken te maken.

Er zijn verschillende elementen die u kunt toevoegen aan uw tuin om het mooier en functioneler te maken. Hieronder hebben we en lijstje gemaakt met enkele voorbeelden van basiselementen die u kunt toevoegen aan uw tuin:

Het is belangrijk om te bedenken wat u wilt bereiken met uw tuin en welke elementen daarbij passen. Iedere tuin is namelijk anders, maar ook ieder zijn eigen specifieke wensen zijn anders. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een rustige tuin met veel bloemen en rustieke tuinmeubelen, of juist voor een strakke tuin met weinig bloem/gras en veel bestrating. Het is maar net waar u zich fijn bij voelt en wat uw persoonlijke voorkeuren zijn voor de tuin.

Buitenleven
De tuin wordt steeds meer gezien als een verlengstuk van het huis, en zodra de zon schijnt doen we niets liever dan heerlijk de frisse buitenlucht opzoeken. Met een tuinkamer, serres, veranda of overkapping creëert u gemakkelijk de overgang van binnen naar buiten.

Ook zijn deze plekken ideaal voor als het minder weer is. Op deze manier kunt u lang van het buitenleven blijven genieten. Met behulp van een vuurkorf of buitenkachel creëert u warmte op de koude dagen, waardoor u uw tuinmeubelen, serres of veranda het hele jaar door kunt gebruiken.

Bijgebouwen of zeildoeken
Ook zijn bijgebouwen de nieuwe “mode” voor in de tuin. Wenst u meer opslagruimte, een extra werkplek, een ruimte voor wellnes, voor uw dieren of een hobby? Dit kunt u allemaal in een bijgebouw voorzien. Al onze bijgebouwen kunnen prefab, geïsoleerd en eventueel met zonnepanelen opgeleverd worden. Dit betekent duurzaam en groen bouwen, wat volledig past bij deze tijd!

De elementen die makkelijk aan te passen zijn op de laatste trends zijn:

  • Ateliers, dierenverblijven, houten garages, tuinkantoren of wellnesruimtes & sauna’s.

Ook kunt u in het gebruik van uw tuin, gebruik maken van een luxe overkappingen op maat gemaakt van zeildoeken. Deze prachtige zeildoeken zijn geschikt voor buitenruimte en voor ieder seizoen bruikbaar. Zo geniet u bij zonnig weer van extra schaduw en kunt u bij neerslag schuilen. Doormiddel van dit zeildoek straalt u een bepaalde luxe uit in uw tuin.

Blokhutten en tuinhuizen zijn niet meer weg te denken!
4 Maart 2024
Lees artikel
Eerste editie Tuinbeurs winterfair
4 Januari 2024
Lees artikel
Nieuw in ons assortiment: Solarwood
26 Juni 2023
Lees artikel