Door het gebruik van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren.

Toebehoren en Accesoires


Weergegeven:
Sorteren op:

De aanschaf van een houten overkapping brengt vele keuzes met zich mee. Voor welke afmetingen kiest u. Welk type dak past het beste bij uw stijl? In de zon of juist in de schaduw? Nadat u al deze vragen voor uzelf beantwoord heeft is het tijd voor de toebehoren en accessoires. Hiermee kunt u uw overkapping uitbreiden en zo laten voldoen aan al uw wensen.  

 

Waar dienen deze toebehoren en accessoires eigenlijk voor en waarom zijn ze belangrijk? We voorzien u graag van goed advies en hebben alle opties onder elkaar gezet en voorzien van een duidelijke omschrijving!  

 

Dompel-impregneer (voorbehandeling) 

Een goed begin is het halve werk! Dit is een voorbehandeling waarbij de profielen, los van elkaar, in een dompelbad met een water gedragen transparante beits gaan. Vervolgens ondergaan ze een droogproces. Doormiddel van deze behandeling kunt u gelijk aan de slag met de montage van de overkapping. U hoeft dus niet eerst plank voor plank te beitsen en te laten drogen. We adviseren om de overkapping na montage, binnen zes weken te beitsen in de door u gewenste kleur. U kunt er ook voor kiezen om de overkapping te behandelen met een kleur. Kleur biedt bescherming tegen Uv-straling, schimmel, houtrot en vergrijzing.   

 

Hardhouten funderingsprofielen (AZOBE) 

Hardhouten funderingsprofielen zijn de basis voor iedere blokhut of overkapping. Hiermee voorkomt u optrekkend vocht in de onderste planken, waardoor deze niet gaan rotten. Onze funderingsprofielen worden op maat van de blokhut gemaakt, waardoor het een strak geheel wordt. Ze zijn voorzien van een veer zodat ze kunnen worden vastgemaakt in de groef van de onderste planken van de overkapping. Mocht u voor deze optie kiezen, dan monteren wij deze in de fabriek vast aan de onderste planken zodat u gelijk kunt beginnen met de opbouw. De funderingsprofielen hebben een levensduur van ruim 30 jaar.  

 

Polyester dakgoot set compleet 

De polyester dakgoot set zorgt voor een goede afwatering en deze beschermt de profielplanken tegen veel opspattend water. De set wordt altijd compleet geleverd!: polyester goot, dak doorvoer, beugels, 2 x eind kap, regenpijp tot aan maaiveld en bevestiging.  

 

Ventilatieroosters  

De ventilatieroosters zorgen voor een goede ventilatie in de overkapping. Hiermee voorkomt u dat er te veel vocht ontstaat, en dus uiteindelijk schimmel in de blokhut.  

 

Storm verankering set  

Hiermee worden de wandplanken van de houten overkapping verstevigt bij een hevige storm, zodat de blokhut niet gemakkelijk wegwaait of verschuift. Wij adviseren een storm verankering set sowieso wanneer de overkapping op de vlakte kom te staan en dus veel wind vangt.  

 

Aluminium daktrim  

Voor een perfecte, luxe afwerking van uw overkapping. De aluminium daktrim is alleen toepasbaar op een plat dak. 

 

Houten vloer geïmpregneerd 

Door middel van een houten vloer zorgt u voor een droge opslag in de overkapping. Hierdoor krijgt u minder last van vocht onder de overkapping dan wanneer er alleen straatwerk onder de overkapping ligt. Ook zorgt het natuurlijk voor een mooi afgewerkte look.   

 

Beits 

Met beits maakt u uw overkapping helemaal compleet. U kunt de kleuren naar eigen smaak uitkiezen. Gekleurde beits is zeer belangrijk voor de levensduur en het onderhoud van een overkapping. De kleur beschermt het hout tegen Uv-straling en u voorkomt hiermee schimmel en houtrot.