Door het gebruik van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren.

Toebehoren en Accesoires


Weergegeven:
Sorteren op:

De aanschaf van een tuinhuis brengt vele keuzes met zich mee. Voor welke afmetingen kiest u. Welk type dak past het beste bij uw stijl? In de zon of juist in de schaduw? Nadat u al deze vragen voor uzelf beantwoord heeft is het tijd voor de toebehoren en accessoires. Hiermee kunt u uw tuinhuis uitbreiden en zo laten voldoen aan al uw wensen.  

 

Waar dienen deze toebehoren en accessoires eigenlijk voor en waarom zijn ze belangrijk? We voorzien u graag van goed advies en hebben alle opties onder elkaar gezet en voorzien van een duidelijke omschrijving!  

 

Dompel-impregneer (voorbehandeling) 

Een goed begin is het halve werk! Dit is een voorbehandeling waarbij de profielen, los van elkaar, in een dompelbad met een water gedragen transparante beits gaan. Vervolgens ondergaan ze een droogproces. Doormiddel van deze behandeling kunt u gelijk aan de slag met de montage van het tuinhuis. U hoeft dus niet eerst plank voor plank te beitsen en te laten drogen. We adviseren om het tuinhuis na montage, binnen zes weken te beitsen in de door u gewenste kleur. U kunt er ook voor kiezen om het tuinhuis te behandelen met een kleur. Kleur biedt bescherming tegen Uv-straling, schimmel, houtrot en vergrijzing.   

 

Hardhouten funderingsprofielen (AZOBE) 

Hardhouten funderingsprofielen zijn de basis voor ieder tuinhuis of overkapping. Hiermee voorkomt u optrekkend vocht in de onderste planken, waardoor deze niet gaan rotten. Onze funderingsprofielen worden op maat van het tuinhuis gemaakt, waardoor het een strak geheel wordt. Ze zijn voorzien van een veer zodat ze kunnen worden vastgemaakt in de groef van de onderste planken van het tuinhuis. Mocht u voor deze optie kiezen, dan monteren wij deze in de fabriek vast aan de onderste planken zodat u gelijk kunt beginnen met de opbouw. De funderingsprofielen hebben een levensduur van ruim 30 jaar.  

 

Polyester dakgoot set compleet 

De polyester dakgoot set zorgt voor een goede afwatering en deze beschermt de profielplanken tegen veel opspattend water. De set wordt altijd compleet geleverd: polyester goot, dak doorvoer, beugels, 2 x eind kap, regenpijp tot aan maaiveld en bevestiging.  

 

Ventilatieroosters  

De ventilatieroosters zorgen voor een goede ventilatie in het tuinhuis. Hiermee voorkomt u dat er te veel vocht ontstaat, en dus uiteindelijk schimmel in het tuinhuis.  

 

Storm verankering set  

Hiermee worden de wandplanken van het tuinhuis verstevigt bij een hevige storm, zodat de blokhut niet gemakkelijk wegwaait of verschuift. Wij adviseren een storm verankering set sowieso wanneer het tuinhuis op de vlakte kom te staan en dus veel wind vangt.  

 

Aluminium daktrim  

Voor een perfecte, luxe afwerking van uw tuinhuis. De aluminium daktrim is alleen toepasbaar op een plat dak. 

 

Houten vloer geïmpregneerd 

Door middel van een houten vloer zorgt u voor een droge opslag in het tuinhuis. Hierdoor krijgt u minder last van vocht in het tuinhuis dan wanneer er alleen straatwerk in de blokhut ligt. Ook zorgt het natuurlijk voor een mooi afgewerkte look.   

 

Beits 

Met beits maakt u uw tuinhuis helemaal compleet. U kunt de kleuren naar eigen smaak uitkiezen. Gekleurde beits is zeer belangrijk voor de levensduur en het onderhoud van een tuinhuis. De kleur beschermt het hout tegen Uv-straling en u voorkomt hiermee schimmel en houtrot.